top of page
  • Marij Staessens

Samenwerken met een freelancer is voordeliger dan een marketingbureau inhuren. En dit is waarom!

Veel bedrijven geven de voorkeur aan het inhuren van een bureau voor het uitbesteden van hun digitale marketingactiviteiten. Hoewel marketingbureaus een aantrekkelijke optie lijken vanwege hun gevestigde reputatie en uitgebreide teams, is het inhuren van individuele freelancers vaak een voordeliger alternatief. Laten we eens bekijken waarom.Flexibiliteit in Kosten: Een van de grootste voordelen van het werken met individuele freelancers is de flexibiliteit in kosten. Freelancers stellen vaak aangepaste tarieven voor op basis van het project, waardoor bedrijven alleen betalen voor de exacte services die ze nodig hebben. In tegenstelling hiermee hebben marketingbureaus vaak vaste tarieven en contracten, die mogelijk niet overeenkomen met de behoeften of het budget van een specifiek bedrijf.


Geen Overheadkosten: Marketingbureaus hebben te maken met aanzienlijke overheadkosten, waaronder kantoorruimte, salarissen voor fulltime medewerkers, verzekeringen en andere operationele uitgaven. Deze kosten worden vaak doorgerekend aan de klant, wat resulteert in hogere tarieven. Freelancers daarentegen werken vaak vanuit huis of een co-workingruimte, waardoor ze lagere overheadkosten hebben en deze besparingen kunnen doorgeven aan hun klanten.


Directe Communicatie en Betere Samenwerking: Het werken met een individuele freelancer biedt vaak een directere communicatie en een betere samenwerking. In plaats van door meerdere lagen van accountmanagers, projectmanagers en uitvoerders te moeten navigeren, kunnen bedrijven rechtstreeks communiceren met de persoon die het werk uitvoert. Dit resulteert in een efficiënter proces, snellere besluitvorming en een nauwere samenwerking tussen het bedrijf en de freelancer.


Snellere Doorlooptijden: Doordat freelancers vaak aan minder projecten tegelijk werken, kunnen ze zich meer focussen op de taken die voorhanden zijn. Dit resulteert vaak in snellere doorlooptijden voor projecten. In vergelijking hiermee kunnen marketingbureaus overbelast raken met verschillende projecten en klanten, waardoor de doorlooptijden langer worden en de efficiëntie afneemt.


Maatwerk en Flexibiliteit: Ten slotte bieden freelancers vaak meer maatwerk en flexibiliteit in hun dienstverlening. Ze kunnen gemakkelijker inspelen op veranderende behoeften, last-minute verzoeken en specifieke vereisten van het bedrijf. Dit niveau van aanpassingsvermogen kan van onschatbare waarde zijn in een snel veranderende zakelijke omgeving.


Kortom, hoewel marketingbureaus zeker hun voordelen hebben, bieden individuele freelancers een aantal unieke voordelen die bedrijven niet over het hoofd mogen zien. Met flexibiliteit in kosten, expertise op maat, directe communicatie en snellere doorlooptijden kunnen freelancers een waardevolle aanwinst zijn voor elk bedrijf op zoek naar effectieve marketingoplossingen.


Ook op zoek naar een marketingfreelancer? Contacteer mij via info@marijkestaessens.com of op 0485 63 16 50.

13 weergaven

DIGITALE MARKETING

& COMMUNICATIE CONSULTANT

bottom of page