top of page
  • Marij Staessens

Een online assistent inhuren? Dit zijn de voordelen.

Bijgewerkt op: 5 nov. 2023

Als drukbezette ondernemer die behoefte heeft aan ondersteuning op het gebied van marketing, sales, administratie en e-commerce activiteiten, kan het inhuren van een online marketing assistent de ideale oplossing zijn. In dit artikel zetten we de voordelen van het inschakelen van een online assistent op een rijtje.1. Met een Online Assistent kan je heel wat geld besparen


Indien je bedrijf nog niet klaar is om een fulltime werknemer aan te nemen, of als je slechts tijdelijk extra ondersteuning nodig hebt, kan het inschakelen van een online assistent aanzienlijke kostenbesparingen opleveren. In tegenstelling tot gewone werknemers, die naast het bruto-uurloon en extra legale voordelen ook een kost met zich meebrengen zoals: betaalde ziektedagen, verzekeringen en belastingen, biedt een online assistent de mogelijkheid om alleen te betalen voor de uren waarop je daadwerkelijk hun hulp nodig hebt.


De uurprijs van een online assistent varieert doorgaans van € 55 tot € 75 per uur. Daarnaast werken online assistenten vaak met flexibelere contracten dan vaste medewerkers. Heel vaak is een samenwerkingscontract maandelijks opzegbaar of aanpasbaar aan de behoeften van jouw workload.


De voordelen van mijn service op een rijtje:

  • Als online assistent ben ik inzetbaar vanaf 1 uur per week

  • Je hebt als opdrachtgever de mogelijkheid om het aantal gereserveerde uren maandelijks aan te passen

  • Minder onkosten en administratie in vergelijking met een vaste medewerker

  • Mijn samenwerkingscontract is maandelijks opzegbaar


2. Jij als werkgever hebt meer tijd voor belangrijke zaken


In het begin vraagt het enige investering van tijd om jouw online assistent vertrouwd te maken met jouw bedrijf en workflow. Maar zodra ze goed zijn ingewerkt, zul je merken dat je aanzienlijk veel tijd bespaart. Taken zoals e-mailbeheer, het creëren van socialmediacontent en het plaatsen van blogposts op je website kunnen nu moeiteloos worden opgepakt door jouw online assistent. Hierdoor heb jij meer tijd om je te richten op sales en het bedienen van bestaande klanten. Het uitbesteden van deze randzaken geeft je meer energie en de vrijheid om even vrij te nemen zonder dat je online zichtbaarheid eronder lijdt.


3. Aanvullen van competentiebehoeften in jouw bedrijf


Met het inschakelen van een online assistent krijgt jouw bedrijf toegang tot nieuwe vaardigheden en competenties. Deze assistenten zijn vaak gespecialiseerd in diverse vakgebieden, zoals administratie, marketing, klantenservice en contentcreatie. Hierdoor kun je profiteren van hun expertise en ervaring, zelfs als je zelf niet over deze vaardigheden beschikt of als jouw bedrijf op dat moment behoefte heeft aan specifieke expertise, maar nog niet de middelen heeft om een fulltime medewerker in te huren.4. Flexibel opschalen met een Online Marketing Assistent


Naarmate je bedrijf groeit en uitbreidt, neemt vaak ook de hoeveelheid werk toe. Het inzetten van een online marketing assistent biedt jou de mogelijkheid om flexibel op te schalen zonder grote risico's. Deze online assistenten zijn zeer efficiënt en kunnen het extra werk moeiteloos oppakken. Bovendien werken ze vaak met flexibele werktijden, waardoor ze zich gemakkelijk kunnen aanpassen aan de behoeften van jouw bedrijf. Of je nu parttime of fulltime ondersteuning nodig hebt, een online marketing assistent kan aan jouw specifieke ondersteuningsbehoefte voldoen.


5. Een Online Assistent biedt meer service dan een vaste medewerker


Online assistenten werken doorgaans als zelfstandige professionals. Ze hebben er dus alle belang bij om waardevolle en productieve resultaten te leveren voor hun cliënten. Hun reputatie en bedrijfsresultaat zijn namelijk afhankelijk van tevreden klanten. Met een toegewijde online assistent aan jouw zijde, ben je verzekerd van uitstekende ondersteuning en professionele resultaten.


Contacteer mij op 0485 63 16 50 of via info@marijkestaessens.com

22 weergaven

Comments


DIGITALE MARKETING

& COMMUNICATIE CONSULTANT

bottom of page