top of page
  • Marij Staessens

Webredactie: Waarom het uitbesteden van je website een slimme keuze is.

Bijgewerkt op: 5 nov. 2023

Steeds meer mensen vinden hun weg naar je bedrijf, product of dienst via internet. Een goed onderhouden website is dus belangrijk! Waarschijnlijk heb je al een website en schakelde je zelfs een webdesigner in voor het ontwerp. Maar nu je website klaar is en online staat, valt het stil. Er worden geen nieuwsberichten of referenties meer aangevuld en de laatste update

dateert van een half jaar geleden. De reden? Gebrek aan tijd, inspiratie en kennis.01. CMS, HTML en CSS.


Iedereen kent Wordpress, Drupal of Kentico. CMS-systemen waarmee je content kan aanpassen zonder enige kennis van programmeren. Maar uit ondervinding weet je dat zelfs dat niet altijd zonder slag of stoot gaat. Aanpassingen maken kan soms lastig zijn, van sommige updates werkt je website niet goed meer en als je specifieke wensen hebt moet je opeens weer wel met code aan de slag.


02. Content management, content creation en content marketing.


Naast het goed overweg kunnen met een CMS-systeem is ook de inhoud van je website belangrijk. Het begint met het zoeken, verzamelen en sorteren van informatie die relevant is voor je bedrijf, product of dienst. Vervolgens moet je aan de slag om deze informatie te her-werken tot hippe video’s, foto’s, blogposts, nieuwsbrieven en e-books. Content op maat van je bezoekers die je niet creëert zonder de juiste video editing software, grafische software en email editors.


03. Usability


Hoe een website wordt ervaren door de bezoeker hangt voor een heel groot deel af van de gebruiksvriendelijkheid. Je content moet aansluiten bij datgene waarnaar je bezoekers op zoek zijn en die content moet vervolgens gepresenteerd worden op een manier die als gebruiksvriendelijk wordt ervaren.


04. Social Media


Met social media vergroot je de online aanwezigheid van je bedrijf. Het delen van je content op social media is dus zeker een must. Zo leid je meer bezoekers naar je website en zorg je voor meer bereik, zichtbaarheid en autoriteit van je website.


05. Google Analytics


Nog een handigheidje is enige kennis van Google Analytics. Door de data van jouw website te analyseren en juist te interpreteren weet je of je content werkt of niet. Daarnaast krijg je met Google Analytics ook een beter zicht op je bezoekers, zie je op welke keywords het meest wordt gezocht en welke het meeste verkeer genereren. Allemaal informatie die je kan gebruiken om je website nog beter te optimaliseren.


06. Webcare


Bezoekers uiten steeds meer online hun mening. Ze verwachten dat je hier als bedrijf ook iets mee doet. Webcare is simpel gezegd het online vragen van bezoekers beantwoorden, reageren op klachten en oplossingen aanreiken. Doe je dit op de juiste manier dan is webcare de ideale manier om de reputatie van je bedrijf, product of dienst te managen.


Tegenwoordig beseffen steeds meer organisaties dat webredactie een vak op zich is. Webredactie is niet langer iets dat je tussendoor even doet. Het is een vak waarvoor je een degelijke kennis nodig hebt. Daarom is het uitbesteden van je webredactie een slimme keuze.


Een webredacteur nodig? Contacteer mij via 0485 63 16 50 of info@marijkestaessens.com


4 weergaven

Comments


DIGITALE MARKETING

& COMMUNICATIE CONSULTANT

bottom of page