top of page
  • Marij Staessens

5 redenen om je social media uit te besteden.

Bijgewerkt op: 5 nov. 2023

Bijna elk bedrijf is vandaag actief op social media. De meeste ondernemers ontbreekt het echter aan tijd om hun social media kanalen zelf te beheren. Het is ook veel werk! Bovendien ben je zelf waarschijnlijk geen expert op het gebied van social media. Daarom is het misschien interessant om je social media uit te besteden aan professionals. Maar wat zijn de voordelen?1. Met het uitbesteden van je social media kan je geld besparen.


Op Facebook post je best elke dag, op Instagram moeten inspirerende foto’s en op Linkedin een interessant verhaal over je werknemers, product of dienst. Om het allemaal in goede banen te leiden heb je best ook een social media strategie en een content plan. Je social media professioneel beheren is veel werk. En waarschijnlijk kost het veel meer tijd om het zelf te doen dan wanneer je een professional zou inschakelen en betalen voor z’n tijd. Tijd die je aan andere activiteiten kan besteden die rendabeler zijn voor je onderneming.


2. Je social media zijn in handen van experts.


Social media experts zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, kennen handige tools en tricks om je social media zo professioneel mogelijk te beheren. Ze bedenken marketingacties, schrijven, ontwerpen en creëren content en zorgen ervoor dat die op het juiste moment bij je doelpubliek terechtkomt. Op die manier haal je nog meer voordelen uit jouw social media.


3. Relevante content verzamelen.


Social media managers gaan voor jou op zoek naar actuele nieuwsitems, facts and figures die je doelgroep interesseren. Hiermee gaan ze aan de slag voor het schrijven van webteksten, blogposts of nieuwsbrieven.4. Een contentstrategie, een contentplan en content management.


Naast het beheren van je social media is een social media manager ook in staat om voor jou een social media strategie en content plan uit te werken. Natuurlijk gaat dit allemaal in overleg. Binnen de marketingstrategie worden de uitgangspunten en voorwaarden voor het inzetten van sociale media bepaald. Op basis hiervan werkt hij/zij een social media strategie uit. Hierin staat beschreven wat voor content de organisatie wil delen, op welke manier deze content gedeeld moet worden en met wie de content gedeeld moet worden. Daarna gaat hij/zij aan de slag met tools als Hootsuite of Hubspot om het effect en resultaat van je social media strategie te meten.


5. Je social media kanalen worden continue gemonitord.


Het lezen van inkomende berichten op social media is iets wat vaak vergeten wordt. Veel mensen zien jouw social media kanalen als een middel om advies in te winnen over een product of dienst. Het is dus belangrijk dat je dit regelmatig opvolgt. Als je je social media uitbesteedt, worden je pagina’s constant gemonitord. Dit continue monitoren zorgt ervoor dat klanten meer vertrouwen krijgen in je business. Daarnaast genereer je ook meer klantentevredenheid omdat jouw bedrijf makkelijk bereikbaar is voor vragen, opmerkingen en/of klachten.


Conclusie: Wil je social media succesvol inzetten? Besteed het dan uit!


Helaas zien veel bedrijven de voordelen van het inhuren van een professionele social media manager nog niet echt in. Dikwijls laten ze deze taak over aan een medewerker die het, naast zijn/haar dagelijkse verantwoordelijkheden, er nog snel even bij doet. Hier gaat het meestal fout. Accounts worden niet up-to-date gehouden, er wordt weinig relevante content gepost en vragen van volgers blijven te lang onbeantwoord. Het professioneel bijhouden van je social media kost nu eenmaal tijd, kennis en knowhow.Contacteer mij via 0485 63 16 50 of info@marijkestaessens.com


33 weergaven

Comments


DIGITALE MARKETING

& COMMUNICATIE CONSULTANT

bottom of page