top of page
  • Marij Staessens

Mijn stappenplan voor het opzetten en onderhouden van jouw social media.

Als freelance socialmediamanager bied ik een all-inclusive service voor het beheren van je social media. Ik bedenk creatieve marketingacties, ontwerp aantrekkelijke content, en zorg ervoor dat jouw posts op het juiste moment bij de doelgroep terechtkomen. In dit artikel lees wat er allemaal komt kijken bij het opstarten en onderhouden van jouw social media.

Om jouw social media professioneel te beheren met content die perfect bij jouw doelgroep past, doorlopen we enkele stappen om inzichten te vergaren en een goede start te maken.


Stap 1: Vragenlijst en Onderzoek

Aan de hand van een korte online vragenlijst verzamel ik zoveel mogelijk informatie over jouw bedrijf, producten of diensten en doelpubliek. Daarnaast voer ik zelf onderzoek uit naar actuele nieuwsitems, facts and figures die jouw doelgroep interesseren.


Stap 2: Analyseren van je accounts

In deze fase duik ik dieper in jouw social media accounts en neem ik enkele cruciale aspecten onder de loep. Het geeft mij essentiële inzichten zoals wie je volgers zijn, wanneer ze online zijn en wat hen interesseert. Daarnaast bekijk ik ook wie je concurrenten zijn en welke content ze op social media posten.


Stap 3: Optimaliseren van je accounts

Zijn jouw social media accounts up-to-date? Van een krachtige header voor Facebook of Linkedin tot een boeiende bio, doordachte hashtags en relevante Instagram Stories – dit zijn enkele sleutelonderdelen die continue aandacht verdienen om een frisse en professionele uitstraling te behouden.


Stap 4: Een content kalender en content mix

Op basis van de analyse van jouw social media stel ik een content mix op. Een goede content mix bestaat uit 20% product content, zoals posts over je merk, producten, diensten, missie en visie, en promo-acties. De overige 80% bestaat uit vermakelijke content, zoals user-generated en influencer content, en leuke, emotionele content die aansluit bij jouw merkverhaal. Alle deze elementen plan ik in een overzichtelijke content kalender.


Stap 5: Creëren van een visuele identiteit

Bij het opbouwen van een krachtige online aanwezigheid spelen visuele consistentie en herkenbaarheid een cruciale rol. Het gebruik van hetzelfde lettertype, identieke kleuren en een huisstijl zorgt voor een harmonieus geheel dat vertrouwen en herkenning opwekt. Mijn aanpak begint vaak met het ontwikkelen van een moodboard, een visuele schets van hoe jouw social media posts en/of Instagram-feed eruit zullen zien. Dit moodboard bespreek ik uitgebreid met jou om ervoor te zorgen dat onze ideeën en uitvoering op één lijn liggen. Daarna ga ik aan de slag met het creëren van de nodigde templates en story buttons. Op die manier zorg ik ervoor dat jouw posts en Instagram-feed de gewenste uitstraling krijgen die perfect past bij jouw merkidentiteit.


Stap 6: Jouw posts schrijven en publiceren

Jouw posts schrijven en klaar maken voor publicatie doe ik in de handige tool ‘Planable’. Ik schrijf een pakkende caption, voeg er een leuke foto, de juiste hashtags en relevante links aan toe. Vervolgens nodig ik jou en relevante medewerkers uit om je posts na te lezen en goed te keuren.


Je ziet er komt heel wat werk kijken bij het opstarten en onderhouden van je social media. Maar eens deze stappen zijn gezet zal je zien dat alles vlot verloopt. Je social media zullen regelmatig geüpdatet worden met leuke content, ik zorg voor interactie met je volgers en ik probeer de groei van je accounts te stimuleren. Het enige wat jij nog hoeft te doen is je posts goedkeuren voor publicatie.


In dit artikel vind je enkele voorbeelden van social media pakketten met een richtprijs*.

21 weergaven

コメント


DIGITALE MARKETING

& COMMUNICATIE CONSULTANT

bottom of page