top of page
  • Marij Staessens

Planable: een efficiënte tool voor jouw social media beheer.

Als freelance social media manager merkte ik dat het steeds lastiger werd om de planning van diverse social media-accounts en de bijbehorende communicatie overzichtelijk te houden. Ik zocht naar een efficiëntere oplossing: een planningstool waarmee ik mijn berichten kon opmaken en klanten de kans kon geven ze te controleren en goed te keuren voordat ze werden gepubliceerd. Hoewel ik eerder met tools zoals Kontentino en Hootsuite had gewerkt, vond ik dat ze niet volledig aan mijn behoeften voldeden. Uiteindelijk besloot ik te kiezen voor Planable. In dit artikel deel ik mijn redenen voor deze keuze en leg ik uit hoe jij als klant kan werken in Planable.
Wat is Planable?


Met Planable kan je social media beheren voor klanten. Je kan er posts en stories creëren, ze laten nalezen en goedkeuren door de klant en ze uiteindelijk publiceren op het juiste kanaal. Het fungeert als een centrale communicatiehub voor ideeën, inhoud en feedback. Hierdoor behoud ik altijd het overzicht en bespaar ik aanzienlijk veel tijd. Wat Planable echt onderscheidt van andere platforms voor social media-beheer is de visuele benadering. Je kan posts en stories bekijken zoals deze verschijnen op social media, bijvoorbeeld in een Instagram-feed. Dit voorkomt misverstanden en biedt mijn klanten meer duidelijkheid over wat ik doe en hoe.


Hoe samenwerken in Planable?


Voor elke klant wordt er een aparte workspace gemaakt. Binnen deze workspace worden alle social media-accounts verzameld waarop de klant aanwezig is. Je kunt de ingeplande content voor een specifiek kanaal bekijken of het overzicht behouden in een gecombineerde weergave van alle kanalen. Op die manier zie je precies wat er op welk kanaal gepubliceerd wordt. In de kalenderweergave zie je ook precies wanneer de content gepubliceerd of verzonden wordt. Zo is in één oogopslag duidelijk wat er de komende week of maand op de planning staat. En als de prioriteiten veranderen, pas ik eenvoudig de planning aan.


Hoe geef je feedback en goedkeuring op een post?


Zodra er nieuwe content klaarstaat, ontvang je een melding. Vervolgens kun je eenvoudig feedback geven of aanvullende suggesties doen. Voor nauwkeurige en specifieke suggesties kun je annotaties gebruiken om de exacte tekst te markeren die je wilt veranderen of verwijderen. Als de post helemaal naar wens is, kun je deze markeren als 'goedgekeurd'. In de onderstaande video zie je hoe het proces werkt:
Als freelance socialmediamanager bied ik een all-inclusive service voor het beheren van je social media. Van het bedenken van creatieve marketingacties tot het ontwerpen van aantrekkelijke content, ik zorg ervoor dat jouw boodschap op het juiste moment bij de doelgroep terechtkomt.


Vandaag de dag is bijna elk bedrijf actief op social media, maar veel ondernemers hebben simpelweg niet genoeg tijd of expertise om hun kanalen effectief te beheren. En laten we eerlijk zijn, het is ook veel werk! Wil je graag je social media beheer uitbesteden of aan de slag met e-mailmarketing, bloggen of online adverteren? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag met het samenstellen van een pakket op maat!

18 weergaven

Comments


DIGITALE MARKETING

& COMMUNICATIE CONSULTANT

bottom of page